Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης προκαλεί η κακοκαιρία - Ειδήσεις Pancreta

Σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και στην Κρήτη, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Προβλήματα σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των Χανίων σημειώνονται από την κακοκαιρία, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Προβλήματα έχουν σημειωθεί και στις ακτοπλοϊκες συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων. Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από και προς Κρήτη – Πειραιά. Το πλοίο της ΑΝΕΚ παρέμεινε χθες δεμένο στο λιμάνι της Σούδας και αναμένεται να αναχωρήσει στις 10 σήμερα το πρωί.

Τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στις ορεινές περιοχές του Θερίσου, στην περιοχή της Δρακώνας Κεραμειών, καθώς και στις περιοχές Καράνου, Ορθούνι, Μεσαύλια και Κακόπετρο του δήμου Κανδάνου – Σελίνου, όπου οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα πεδινά τις πρώτες απογευματινές ώρες χθες. αφού χιονόνερο έπεσε ακόμα και στην περιοχή του Γαλατά αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία στον κάμπο των Χανίων.

Από τον Πλατανιά μέχρι και το Σταλό η έντονη χαλαζόπτωση, έκανε το τοπίο να μοιάζει σα να έχει πέσει χιόνι.

Χαρακτηριστικό του κύματος κακοκαιρίας είναι ότι στον κόμβο Γαλατά της Εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου χρειάσθηκε να παρέμβουν μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απομακρύνουν το χιόνι και να αποφευχθούν τυχόν τροχαία ατυχήματα.

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι η έντονη χαλαζόπτωση σε μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και στην πόλη των Χανίων, ενώ τα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.

Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου υπάρχει παγετός.

Κλειστοί δρόμοι λόγω παγετού

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δρόμοι που είναι κλειστοί είναι οι εξής και τα οδικά δίκτυα στα οποία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι:
-Ε.Ο.Δ. Χανίων-Ομαλού (Οροπέδιο Ομαλού).
-Ε.Ο.Δ. Βρυσσών-Χώρας Σφακίων (Οροπέδιο Ίμπρου Σφακίων).
Δ.Α ΛΑΣΙΘΙΟΥ
-Ε.Ο.Δ. Νεάπολης-Οροπεδίου Λασιθίου (από Ζένια).
-Ε.Ο.Δ. Χερσονήσου- Οροπεδίου Λασιθίου (από Κράσι Ηρακλείου).
Ε.Ο.Δ. Κανέβου –Σελλιά Φαράγγι Κοτσιφού

Κατερίνα Πολύζου

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr