Στ Αρναουτάκης: Συνεχίζουμε σε συνεργασία με τους φορείς το έργο μας και σχεδιάζουμε την Κρήτη του 2030 - Ειδήσεις Pancreta
«Το έργο που έχει υλοποιηθεί στήν Κρήτη από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τους φορείς είναι σημαντικό και συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για την Κρήτη του 2030» τόνισε σήμερα από τα Χανιά στην διάρκεια τελετής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Αρχών, θεσμικών παραγόντων, πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, αναφέρθηκε στο κορυφαίο -επείγον έργο του ΒΟΑΚ και σε όλα τά μεγάλα έργα υποδομής καί ανάπτυξης της Κρήτης, αλλά και στους πυλώνες ανάπτυξης τον πρωτογενή τομέα, τον Τουρισμό, στην Ενεργειακη διασύνδεση, στην συνεργασία με τα Ερευνητικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με στόχο τα αποτελέσματα της έρευνας να περάσουν στην πραγματική οικονομία του τόπου κ.α

Ειδικότερα για το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ ο κ Αρναουτάκης είπε οτι, στίς επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις απο τον Πρωθυπουργό και τόν αρμόδιο υπουργό, ενώ τόνισε οτι γιά την Περιφέρεια, ΒΟΑΚ σημαίνει ”το κορυφαίο έργο ένός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από το Καστέλι Κισσάμου μέχρι τήν Σητεία”

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στά επίσης μεγάλα περιβαλλοντικά έργα που είναι ο Περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των Στερεών και των Υγρών Αποβλήτων, είπε ότι, πολλά έργα εχουν γίνει, έχουν δημοπρατηθεί ενώ το όλο θέμα θα έχει κλείσει μέσα στην ερχόμενη τριετία και με χρηματοδότηση 100%. Μάλιστα ο κ Αρναουτάκης υπενθύμισε ότι είχε γίνει σπουδαία προετοιμασία, δουλειά σε τεχνοκρατικό επίπέδο και αναφέρθηκε στην συμβολή της αείμνηστης Αντιπεριφερειάρχου Βιργινίας Μανασάκη αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή.

Ο Περιφερειάρχης επίσης αναφερόμενος στην οδική ασφάλεια, είπε ότι, αποτελεί συνεχώς προτεραιότητα για την Περιφέρεια και ότι  “μια σειρά έργων στο επαρχιακό δίκτυο υπογράφουμε τον επόμενο Μάρτιο”. Ενός έργου, 35 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αφορά 452 σημεία στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες παρεμβάσεις έργων στο νησί, όπως και κοινωνικές υποδομες. Παραλληλα, πρόσθεσε ότι "ξεκινά μια νέα τετραετία, με μια νέα δυναμική, με πολλή δουλειά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια από πλευράς ολοκλήρωσης μελετών". Ο κ Αρναουτάκης επισήμανε ότι “Ενωμένοι όλοι θα καταφέρουμε πολλά προς όφελος του νησιού μας” και ζήτησε την συνεργασία του παριστάμενου βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη, της Εκκλησίας αλλά και των άλλων θεσμικών εκπροσώπων.

Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία όπως και όλες τις Υπηρεσίες και τους συνεργάτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ευχηθηκε χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους και τις οικογένειες τους. Στην διάρκεια τελετής κοπής της πίτας στην Π.Ε Χανίων ευχές στους παρισταμένους απηύθηναν ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και εκ μέρους της Εκκλησίας ο Επίσκοπος Δαμασκηνός, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στο συντελούμενο έργο στην Κρήτη και χαρακτήρισε τον κ Αρναουτάκη ως Περιφερειάρχη της προσφοράς, των έργων.
Νωρίτερα στόν Μητροπολιτικό Ναό Χανίων τελέστηκε  δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δαμασκηνού παρουσία Αρχών, θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών.

Πηγή: pancreta.gr