Καταιγίδες και χαλάζι στην Κρήτη - Ο καιρός τα Χριστούγεννα - Ειδήσεις Pancreta
Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες «επιφυλάσσει» στους κρητικούς ο καιρός για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Από νωρίς το πρωΐ της Τρίτης σημειώθηκαν βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες, ενώ στην πόλη του Ηρακλείου έριξε και χαλάζι.

Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 9 μποφόρ ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι βροχές θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με τοπικό χαρακτήρα ενώ η θερμοκρασία στο νησί την παραμονή των Χριστουγέννων θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Καλύτερες αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες την ημέρα των Χριστουγέννων. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια κυρίως, με βόρειους ανέμους στα 3 με 4 Μποφώρ και αρκετό κρύο στην ενδοχώρα και τα ορεινά τμήματα του νησιού. Από το μεσημέρι αναμένεται οι νεφώσεις να πυκνώσουν στα βόρεια τμήματα της Κρήτης και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, ωστόσο οι άνεμοι, αφού θα ενισχυθούν το μεσημέρι, από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία στο νησί την ημέρα των Χριστουγέννων θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την παραμονή, ωστόσο στα ορεινά θα υπάρχει αρκετό κρύο.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr