Με 288 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων - Ειδήσεις Pancreta

Από τους 296 βουλευτές που παρίσταντο στη διαδικασία, οι 288 ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, με επτά βουλευτές να ψηφίζουν «όχι» και ένας «παρών».

 

Υπέρ επί της αρχής ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη (ΜέΡΑ 25) να είναι το μοναδικό που καταψήφισε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων. 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν δίστασε να στηλιτεύσει τη συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα του κοινοβουλίου λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Λυπάμαι που σε μια ιστορική ομιλία όπως την χαρακτήρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν βρίσκει το χρόνο να κάτσει να ακούσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ στη συνέχεια έθεσε την εξής ρητορική ερώτηση προς την κυβέρνηση: «Όλα τα προηγούμενα 40 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε και δεν μπορούσε να γίνει πράξη η ψήφος για τους Έλληνες του Εξωτερικού;», απαντώντας στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα ζήτημα (σ.σ ψήφος αποδήμων) το οποίο ήταν ανεπίλυτο επί τέσσερις δεκαετίες.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ιστορική τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς καταργείται το «θεσμικό ανάχωμα» μεταξύ των απόδημων και των πολιτών της Ελλάδας και: «Δίνεται σάρκα και οστά στην πρόσφατη ενισχυμένη συνταγματική κατοχύρωση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους».


Πηγή: pancreta.gr