Αναβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - Ειδήσεις Pancreta

Από αφίσα των κινητοποιήσεων

Στην αναστολή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε αποφασίσει να ξεκινήσει από απόψε τα μεσάνυχτα προχώρησε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ λόγω της κακοκαιρίας

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι «λόγω των αναγκών που υπάρχουν για την ομαλή ηλεκτροδότηση, αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά μια ημέρα με έναρξη πλέον την Τετάρτη 27/11/2019 και ώρα 00:01». 

Επίσης, η ΓΕΝΟΠ είχε κηρύξει κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 για την Λιγνιτική Μεγαλόπολης και από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 για τα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια πού θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 12:00 στη Μεγαλόπολη και στις 17:00 στην Πτολεμαΐδα.

Θα ακολουθήσει διαδήλωση την Τετάρτη στις 17:00 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα με προσυγκέντρωση στις 3 μ.μ. στην Χαλκοκονδύλη, ενάντια στη διάλυση της ΔΕΗ και τα σχέδια της κυβέρνησης που προβλέπουν την απολιγνιτοποίηση της περιοχής και την παύση όλων των λιγνιτικών εργοστασίων έως το 2028. 

Η ΓΕΝΟΠ διαφωνεί κάθετα επίσης με ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ που συζητείται στη Βουλή και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την προώθηση των ατομικών συμβάσεων.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr