Με 48ωρες απεργίες προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - Ειδήσεις Pancreta

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ετοιμάζεται να απαντήσει η ΓΕΝΟΠ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ στη Βουλή, με ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων από την κατάθεση του νομοσχεδίου και πάντως πριν από την ψήφισή του.

Οι εργαζόμενοι διαφωνούν κάθετα με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, που βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσής τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  

Μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας επισημαίνει ότι «το νομοσχέδιο φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις».

Η διοίκηση επίσης αποφάσισε επίσης πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας (ορυχεία, μονάδες, διοίκηση, καταστήματα) και εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού των κινητοποιήσεων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ.

Το επίμαχο σχέδιο νόμου βρίσκεται από την Παρασκευή σε διαβούλευση με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου μηνός, όπως έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr