Σκάνδαλο Novartis: Το FBI φέρεται να θεωρεί αξιόπιστους τους προστατευόμενους μάρτυρες στην Ελλάδα - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Νέα δεδομένα για το σκάνδαλο Novartis φέρνει έγγραφο που φέρει τον χαρακτήρα «εμπιστευτικό», σύμφωνα με το οποίο η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ενημερώνει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πως πιθανόν δύο από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, είναι ίδιοι με αυτούς που κατέθεσαν στην αμερικανική έρευνα του FBI. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι καταρρέουν οι θεωρίες περί «σκευωρίας» γύρω από την υπόθεση. «Αλίμονο αν, μετά από αυτά, μιλάει κανείς για “σκευωρία” με τη συμμετοχή των διωκτικών αρχών του FBI. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί για το πολύκροτο σκάνδαλο, έχει το δικαίωμα να πληροφορηθεί για την πλήρη έκτασή του».

Αλλάζουν τα δεδομένα γύρω από το σκάνδαλο Novartis, μετά από έγγραφο, που φέρει τον χαρακτήρα «εμπιστευτικόν», το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Καθημερινή» και δείχνει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα θεωρούνται αξιόπιστοι από τις αμερικανικές αρχές και το FBI.

Το έγγραφο που φέρει ημερομηνία 8 Οκτωβρίου του 2019 υπογράφεται από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Ελένη Τουλουπάκη, η οποία ενημερώνει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το πώς έγιναν τα πράγματα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργείται ήδη από το ανώτατο δικαστήριο για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Aπό το εμπιστευτικό έγγραφο, προκύπτει ότι δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στις ΗΠΑ.

Αν τα παραπάνω επαληθευτούν, προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα για τα περί σκευωρίας που καταγγέλλουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, καθώς  σε αυτή την περίπτωση προκύπτει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν αξιολογηθεί ως έγκυροι μάρτυρες από το FBI, πριν καταθέσουν στην Ελληνική Εισαγγελία.

«Καταρρέει η θεωρία περί σκευωρίας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4» ότι καταρρέει η θεωρία περί σκευωρίας με τις τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis», προσθέτοντας πως δεν γίνεται να μιλάει κάποιος για συμμετοχή του FBI σε προσπάθεια «στησίματος» σκανδάλου.

«Αλίμονο αν, μετά από αυτά, μιλάει κανείς για “σκευωρία” με τη συμμετοχή των διωκτικών αρχών του FBI. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί για το πολύκροτο σκάνδαλο, έχει το δικαίωμα να πληροφορηθεί για την πλήρη έκτασή του, και βεβαίως, η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα θα επιλέξει ποιοι βουλευτές μας θα θέσουν τα ερωτήματα στην προανακριτική επιτροπή».

Δήλωσε πως «υπάρχουν κάποιοι στην κυβερνητική πλειοψηφία που επιχειρούν να συσκοτίσουν την υπόθεση», προσθέτοντας ότι «αυτό δεν γίνεται ερήμην του κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου  Πολάκη στην προανακριτική που ερευνά τυχόν παρέμβαση του Δ. Παπαγγελόπουλου στο  σκάνδαλο Novartis, άφησε αιχμές για τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. «Μας ενδιαφέρει να τηρηθεί η κοινοβουλευτική τάξη που έχει διασαλευθεί. Ο κ. Τασούλας δυστυχώς επιχειρεί να νίψει τα χείρας του, ομολογεί, βέβαια, ότι είναι πολύ δύσκολη η υπόθεση, αλλά επιλέγει να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr