«Πέρασε» η μείωση τελών από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

Η πρόταση της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5» με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη σχετικά με τις μειώσεις των δημοτικών τελών ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε έναντι της εισήγησης της της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, και στηρίχθηκε από τις παρατάξεις του Ηλία Λυγερού και του Πέτρου Ινιωτάκη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την δική της πρόταση ενώ οι παρατάξεις της Βαγγελιώς Σχοιναράκη και του Ευριπίδη Κουκιαδάκη είχαν ζητήσει αναβολή στη λήψη της σχετικής απόφασης προκειμένου να μελετηθεί σωστά και ως εκ τούτου ψήφισαν λευκό.

Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση που έγινε στο Σώμα και ενδιαφέρουσες τις τοποθετήσεις που έγιναν, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος μπόρεσε να μοιράσει ένα εκατομμύριο στους δημότες με τη μείωση των δημοτικών τελών.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Κουράκης τόνισε ότι η συζήτηση για τα τέλη είναι καθαρά πολιτική και θα πρέπει να έχει στόχο την ανταποδοτικότητα και την αναπτυξιακή διαχείριση.

Παρόντες στη συνεδρίαση και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εμπορικού κλάδου οι οποίοι έθεσαν τις προτάσεις τους και τόνισαν ότι οι μειώσεις θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις.

 

Πηγή: pancreta.gr