Καλούν Φρουζή στην προανακριτική και αποφασίζουν για εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου - Ειδήσεις Pancreta

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τους χειρισμούς του Δ. Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο της Novartis, καθώς εκτός από τον πρώτο μάρτυρα θα τεθεί σε ψηφοφορία και το αίτημα για εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από μέλη.

Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζητούν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής και να κληθούν ως μάρτυρες, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει πως αποτελεί casus belli.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Ολομέλειας, την περασμένη Πέμπτη, προειδοποίησε τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της ΝΔ «να μην τολμήσουν να επιμείνουν στην αθλιότητα να εξαιρέσουν, από μέλη της επιτροπής, βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να μην τολμήσουν να εξουδετερώσουν την Επιτροπή».

Όπως έχει ήδη αποφασιστεί από τη θυελλώδη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, στην επιτροπή θα κληθεί να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας ο Κωνταντίνος Φρουζής της Novartis.

Είναι χαρακτηριστικό πως απ’ τη Ν.Δ. σημειώνουν πως «η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, εξετάζει τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και όχι το σκάνδαλο NOVARTIS», και με βάση αυτή την εντολή που έχει λάβει η επιτροπή από την εθνική αντιπροσωπεία, θα κινηθεί κατά την εξέταση του κ. Φρουζή».

Απ' την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να θέσει ζήτημα και για την κοινή αναφορά των εισαγγελέων Διαφθοράς ότι υπάρχει κατάθεση του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη πως τον απειλούσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ σχετικά με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, ενώ πριν από λίγες ημέρες απορρίφθηκε το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου να εξαιρεθεί η επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr