Το ευχαριστώ του πατέρα του Παναγιώτη Ραφαήλ: Πάνω από 3 εκατ. οι δωρεές - Ειδήσεις Pancreta

Την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους πολίτες εξέφρασε ο Γιώργος Γλωσσιώτης, ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ.

«Ακόμη δεν μπορούμε να συλλάβουμε αυτό που έγινε», είπε αναφερόμενος στο μεγαλειώδες κύμα αλληλεγγύης των πολιτών που κόντρα σε όλα τα εμπόδια και τις αρνητικές αποφάσεις των αρμόδιων αρχών, κατάφερε να συγκεντρώσει το δυσθεώρητο ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για το ταξίδι του Παναγιώτη Ραφαήλ στη Βοστόνη, όπου θα ακολουθήσει την ειδική γονιδιακή θεραπεία για τη σπάνια ασθένεια που πάσχει, τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I). 

Όπως δήλωσε ο πατέρας του Παναγιώτη Ραφαήλ, τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου ήταν 3.100.000 ευρώ. Το τεράστιο αυτό ποσό συγκεντρώθηκε από δωρεές που ήταν από ένα έως και 40.000 ευρώ, σημείωσε, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν γνωρίζει να υπάρχει κατάθεση του 1 εκ. ευρω από άγνωστο ιδιώτη, όπως αναφέρθηκε σε διάφορα δημοσιεύματα. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει κατατεθεί έως τώρα είναι 40.000 ευρώ, ανέφερε, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δωρητές ξεπέρασαν τις 100.000. 

Υπενθυμίζεται πως οι «κουμπαράδες» για τις δωρεές θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 31 Οκτωβρίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Η τελική εκτίμηση για την πραγματοποίηση της θεραπείας Zolgensma ανέρχεται στα 2.826.960,10 δολάρια. Ωστόσο το συνολικό κόστος είναι σαφώς υψηλότερο, καθώς υπάρχουν επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και μετακίνησης, καθώς και η θεραπεία που απαιτείται για τη βελτίωση και τη φυσική κατάσταση του ασθενούς. 

Υπάρχει ένα μεγάλο κόστος μεταφοράς του παιδιού στη Βοστώνη καθώς το ταξίδι δεν μπορεί να γίνει με συμβατική πτήση, αλλά απαιτείται ειδικό αεροπλάνο – ασθενοφόρο, ανέφερε ο Γιώργος Γλωσσιώτης και εξήγησε πως υπάρχουν ακόμη διαδικαστικά για να γίνει το ταξίδι, όμως η οικογένεια είναι πανέτοιμη. Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του Παναγιώτη-Ραφαήλ στη Βοστώνη θα δοθεί λεπτομερής απολογισμός μετά από την ασφαλή επιστροφή του στην Ελλάδα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr