Νεκρό ανασύρθηκε το τρίχρονο αγοράκι που αγνοείτο μετά τον εμβολισμό λέμβου που μετέφερε πρόσφυγες από σκάφος του λιμενικού, τα ξημερώματα, λίγο έξω από την Κω. 

Το λιμενικό ισχυρίζεται ότι η λέμβος που μετέφερε τους πρόσφυγες δεν διέθετε σήμανση, δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας, ενώ κανείς από τους επιβαίνοντες δεν φορούσε σωσίβιο. Υποστηρίζει ότι το σκάφος δεν είδε τη βάρκα και έπεσε πάνω της, ενώ και τα δυο πλωτά βρίσκονταν σε κίνηση. Η λέμβος αναποδογύρισε από τη σύγκρουση με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να βρεθούν στη θάλασσα.

Στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 34 άτομα. Από αυτά τα 31 έχουν περισυλλεγεί. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν έξι πρόσφυγες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Κω. Τρία άτομα ήταν, σύμφωνα με το λιμενικό αυτά που αγνοούνταν, δυο νέοι άντρες κι ένα παιδί. Το τρίχρονο παιδάκι ανασύρθηκε δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του. Ο ένας άντρας, 28 ετών, εντοπίστηκε σώος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Είναι καλά στην υγεία του. 

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του άλλου άντρα, 26 ετών. Οι έρευνες στο σημείο του συμβάντος συνεχίζονται από τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Στο σημείο βρίσκεται επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr