Διακοπή ρεύματος σε 30.000 «κακοπληρωτές» της ΔΕΗ προανήγγειλε ο Χατζηδάκης - Ειδήσεις Pancreta

Για κακοπληρωτές της ΔΕΗ που μπορούν να πληρώσουν έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας, συμπληρώνοντας ότι έχει δοθεί εντολή για 30.000 αποκοπές ρεύματος, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει η πιθανότητα να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που το έχει ανάγκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι θα αποκατασταθεί άμεσα η τάξη έπειτα.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι βάζει στο στόχαστρο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές της ΔΕΗ και, όπως επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μπορεί να την «πληρώσουν» και κάποιοι άδικα.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, έχει δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστάνε, ενώ μπορούν να πληρώσουν. «Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ τα χρωστούν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες» τόνισε. «Θα μου πείτε, αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη; Ευθέως λέω δεν αποκλείω και είμαστε εδώ για να διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα».

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας επεσήμανε ότι με την παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει η πώληση, καθώς η επιχείρηση αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και μέχρι να εξυγιανθεί αποκλείεται να βρεθεί ενδιαφερόμενος. Ωστόσο, είπε ότι αυτό που μπορεί να γίνει άμεσα και να δώσει μια μικρή ώθηση είναι η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ που είναι το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr