Περίεργο έγγραφο: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνεργάστηκε με τους Ναζί - Ειδήσεις Pancreta

Ενα περίεργο έγγραφο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, έχει ξεσηκώσει θύελλα καθώς εμπλέκει δύο πρώην πρωθυπουργούς, τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Τσαλδάρη με τους ναζί και την εξόντωση Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Στο επίμαχο έγγραφο υπάρχει μαρτυρία διπλωματικού υπαλλήλου, σύμφωνα με την οποία οι δυο πρώην πρωθυπουργοί ήταν συνεργάτες των ναζί κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Το άκρως απόρρητο έγγραφο φέρει ως ημερομηνία την 16η Σεπτεμβρίου 1962. Ο άνθρωπος που το έγραψε, υποστηρίζει ότι συνομίλησε με τον τότε σύμβουλο της πρεσβείας Ιωάννη Μοσχόπουλο, ο οποίος του αποκάλυψε ότι κατά τη δίκη του ναζί και υπεύθυνου για το θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων Άντολφ Άιχμαν στο Ισραήλ, προέκυψε πως μεταξύ των στοιχείων που ήταν στη δικογραφία υπήρχε και ένας πίνακας με τα ονόματα Ελλήνων που συνεργάστηκαν με τον Μέρτεν στη Θεσσαλονίκη για την εξόντωση Εβραίων.

«Άκρως απόρρητον. Το όνομα του πρωθυπουργού κ. Κωνστ. Καραμανλή περιλαμβάνεται πράγματι εις τον πίνακα των πρακτόρων των γερμανικών αρχών κατοχής, ως συνεργάτης του Μέρτεν εις την εξόντωσιν των Εβραίων» είναι ο τίτλος του κειμένου.

Το έγγραφο έχει πλέον αποχαρακτηρισθεί και βρίσκεται ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της CIA.

Μένει να διαπιστωθεί η εγκυρότητα του εγγράφου καθώς και των πληροφοριών τις οποίες περιλαμβάνει για τη δράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Πηγή: iefimerida.gr