Προθεσμία εως την Πέμπτη για την αίτηση στο νόμο Κατσέλη - Ειδήσεις Pancreta

Μέχρι τις 31 του μηνός έχουν περιθώριο να υποβάλουν αιτήσεις όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο νόμο Κατσέλη, ενώ με σχετική ρύθμιση δίνεται δυνατότητα 47 ακόμα ημερών, για κατάθεση των αναγκαίων δικαιολογητικών.

Οι προσφυγές στα Ειρηνοδικεία για υπαγωγή στο νόμο Καστέλη τριπλασιάστηκαν το Δεκέμβριο και ξεπερνούν συνολικά τις 170.000.

Την ίδια ώρα, οι τράπεζες έχουν ήδη στείλει τουλάχιστον 500.000 προειδοποιητικές επιστολές σε όσους έχουν δάνειο με καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών και καλούν τους παραλήπτες να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους μέσα σε 15 ημέρες.

Όσοι αγνοήσουν την πρόσκληση, θα λάβουν και δεύτερο «ραβασάκι», με πιο αυστηρό μήνυμα. Aν και στις επόμενες 15 ημέρες δεν προσέλθουν οικειοθελώς, τότε απειλούνται με πλειστηριασμό, ακόμα και της κύριας κατοικίας τους.

Επιδίωξη των τραπεζών είναι να κρατήσουν τους πελάτες ενήμερους. Αν και τα στεγασικά πρώτης κατοικίας τουλάχιστον μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου δεν περνάνε σε funds, για να γλιτώσει κάποιος το πωλητήριο στο δάνειό του πρέπει να ρυθμίσει τις οφειλές του σε 12 μήνες από την ειδοποίηση. Προϋπόθεση να χαρακτηρίζεται συνεργάσιμος.


Πηγή: ert.gr