Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice - Ειδήσεις Pancreta

Επίθεση στα γραφεία της, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 22 στο κέντρο της Αθήνας, δέχθηκε σήμερα το απόγευμα η εφημερίδα Athens Voice.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, ομάδα περίπου 10 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στα γραφεία και προκάλεσαν ζημιές με λοστούς, ενώ πέταξαν και μαύρες μπογιές στο χώρο.

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι τα άτομα που έκαναν έφοδο στα γραφεία εξαπέλυσαν απειλές στους εργαζόμενους.

Λίγο μετά η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» ανέβασε κείμενο στο indymedia, όπου αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice χτίζουν μια απολίτικη μάζα υπάκουων κανίβαλων».

Στο κείμενο αναφέρονται επίσης τα εξής: «Μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει τη κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες. Εκτός αυτού εξαπολύει τα παπαγαλάκια της να λοιδορούν το θάνατο μιας ταξικής μας αδελφής και όταν έρχεται η ώρα να απολογηθούν, με απλές αερολογίες προσπαθούν να καλύψουν το λάθος τους, με τρόπο όμως που όχι απλά δεν καλύπτει, αλλά επιβεβαιώνει τη ρατσιστική τους διάθεση».

«Όσο η χυδαιότητα σας θα αποτυπώνεται στις σελίδες των περιοδικών σας, θα μας βρίσκετε μπροστά σας», καταλήγει το κείμενο.

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για την επίθεση έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται στα γραφεία της εφημερίδας μέσα σε λίγες μέρες, μετά τον σάλο που προκάλεσε με το άθλιο σχόλιο για τον θάνατο της μετανάστριας νοσοκόμας στο Κρατικό Νίκαιας.

Τη Δευτέρα άγνωστοι προχώρησαν σε παρέμβαση στα γραφεία της Athens Voice, ρίχνοντας τρικάκια και γράφοντας αντιρατσιστικά συνθήματα στην είσοδο του κτιρίου μεταξύ των οποίων τα εξής: «Για κάθε δημοσίευμα γεμάτα ρατσισμό, απέναντι σας θα έχετε το φεμινισμό» και «με τις μετανάστριες είμαστε μαζί, σκατά στην Athens Voice και κάθε ρατσιστή».

ΣΥΡΙΖΑ: Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με εκλογικό πρόσημο η ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της.

ΚΙΝ.ΑΛΛ. με αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice είναι πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης και την καταδικάζουμε απερίφραστα» αναφέρει το ΚΙΝ.ΑΛΛ σε σχετική ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου, δεν δίνει σε κανέναν όμως το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας.

Ο Ρουβίκωνας με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του».

Θεοδωράκης: Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο

«Μασκοφόροι με λοστούς έσπασαν την Athens Voice. Στο παρελθόν την είχαν κάψει. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο - τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι απειλές ξεχείλιζαν στο σκοτεινό διαδίκτυο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο και όχι μόνο οι βάνδαλοι. Κουράγιο παιδιά», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «ATHENS VOICE» από δήθεν επαναστάτες που εμφανίζονται ως «τιμωροί».

Τα θεσμικά όργανα της ΕΣΗΕΑ αντιμετωπίζουν το θέμα που προέκυψε με την καταδικαστέα ανάρτηση της εφημερίδας. Τίποτε, όμως, δεν δικαιολογεί βίαιες επιθέσεις εναντίον του Τύπου.

Πριν από πέντε χρόνια η ΕΣΗΕΑ είχε καταδικάσει και πάλι τον εμπρησμό των γραφείων της εφημερίδας. Δυστυχώς η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά ως μια χυδαία μορφή τρομοκράτησης.

Η βία και η απόπειρα φίμωσης του Τύπου ανήκουν στις πρακτικές του ολοκληρωτισμού. Η Ένωση Συντακτών βρίσκεται σταθερά απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να εγκαθιδρύσουν το σκοταδισμό. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία και τις απειλές. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αντιστεκόμενοι στη βαρβαρότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Το βίντεο του Ρουβίκωνα


Πηγή: efsyn.gr