Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο - Ειδήσεις Pancreta

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, του Αναπλ. Υπουργού Καθηγητή Κώστα Φωτάκη, καθώς και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, Ηλία Γεωργαντά.

Η εκδήλωση έγινε στην κεντρική είσοδο του Ιδρύματος στο Ηράκλειο.

Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης, κ. Νίκος Ηγουμενίδης και Μ. Θραψανιώτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών», κ. Ηλίας Λυγερός, ο κ. Ν. Ταβερναράκης καθώς και πλήθος φορέων.

Το νεοσύστατο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο φέρει μια ιστορία περίπου 40 ετών, αυτήν του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, το οποίο έπαψε πλέον να υφίσταται.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος: «Τα μέλη ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το Διοικητικό Προσωπικό, το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό, αλλά και το σύνολο των συνταξιούχων που υπηρέτησαν το Ίδρυμα στην προγενέστερη μορφή του, από όλες τις θέσεις, κατέβαλαν συστηματική προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια για την επίτευξη του στόχου αυτού. Εργάστηκαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με το βλέμμα στραμμένο στην πρόοδο και την εξέλιξη, με σύμπνοια και ομόνοια, αλληλεπιδρώντας αδιάκοπα με τον παραγωγικό ιστό της Κρήτης και της χώρας, με τις τοπικές κοινωνίες καθώς και με τα άλλα ΑΕΙ και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού».

Φωτογραφίες: Image Services

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr