Εκατόμβη νεκρών από πολλαπλές εκρήξεις στη Σρι Λάνκα - Ειδήσεις Pancreta

Μεγάλη τραγωδία αποκαλύπτεται στην Σρι Λάνκα καθώς τουλάχιστον 156 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 500 τραυματίστηκαν από εκρήξεις μέσα σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα Κολόμπο και δύο ακόμα πόλεις ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, όπως μεταδίδουν τοπικά και διεθνή μέσα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε συνολικά έξι εκρήξεις, σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία και μια εκκλησία της πρωτεύουσας και δύο ακόμη εκκλησίες κοντά σε αυτή.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ενώ τοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο για υποψίες σύμφωνα με τις οποίες οι εκρήξεις στις δύο εκκλησίες έγιναν από βομβιστές καμικάζι.

AP Photo/Eranga Jayawardena)

Η πρώτη έκρηξη έγινε στον ναό του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο με αποτέλεσμα 160 τραυματίες να μεταφερθούν σε νοσοκομεία του Κολόμπο. Όπως μεταδίδει το Associated Press, κάτοικος που βρισκόταν κοντά σε αυτή είπε ότι τα γύρω κτίρια συνταράχθηκαν.

Τουλάχιστον ένα από τα θύματα προερχόταν από το Cinnamon Grand Hotel στο Κολόμπο, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους υπευθύνους του, προσδιορίζοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα εστιατόριά του.

«Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας», έγραφε το μήνυμα που αναρτήθηκε στη σελίδα της εκκλησίας του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

AP Photo/Eranga Jayawardena

Για καταστροφικές εικόνες μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, ο οποίος επισκέφτηκε μία από τις εκκλησίες που επλήγησαν. 

Ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα δήλωσε σοκαρισμένος από τις «δειλές επιθέσεις» τις οποία καταδίκασε απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για ψυχραιμία και ενότητα, αλλά και την αποφυγή αναπαραγωγής ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι στη χώρα των 21 εκατομμυρίων κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατομμύρια, που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr