Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητά ο Ακάρ - Ειδήσεις Pancreta

Στο πλαίσιο της «καλής γειτονίας» με την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, καλεί τη χώρα μας να προχωρήσει στην «αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου» ενώ παράλληλα συντηρείται το κλίμα έντασης με συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

Ο Ακάρ σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Άμυνας με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Προκαλώντας εκ νέου, μίλησε για παραβιάσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από την Ελλάδα αναφερόμενος σε «παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών». 

Απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη, ζήτησε «να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σχετικά, στο πλαίσιο της ειλικρινούς συνεργασίας και της καλής πίστης» ζητώντας την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας.

Τόνισε πως η Τουρκία σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, δήλωσε υπέρμαχος της «καλής γειτονίας» και υποστήριξε πως αναμένει ανάλογη συμπεριφορά και από την Ελλάδα.

Τέλος, σημείωσε πως η Τουρκία εργάζεται «για την επίλυση των προβλημάτων στη Μεσόγειο, και την Κύπρο με ειρηνικά μέσα και διάλογο».

Αντίδραση του εκπροσώπου της Ν.Δ.

«Εκείνοι που με "casus belli" διαρκώς απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο εάν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, να παύσουν να την προκαλούν. Με τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες δεν οικοδομείται εμπιστοσύνη, ούτε διαμορφώνονται προϋποθέσεις ουσιαστικού διαλόγου» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr