Ανατ. Κρήτη: Μεγάλες καταστροφές από την πρωτοφανή θεομηνία - Ειδήσεις Pancreta

Το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύπτει η επόμενη μέρα της πρωτοφανούς θεομηνίας, που έπληξε το νομό Λασιθίου και ειδικότερα τη Σητεία.

Την εικόνα συνθέτουν τα πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, οι καταστροφές σε θερμοκήπια και καλλιέργειες, καθώς και οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση. Οι εικόνες στην Σητεία που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι αποκαλυπτικές. Με φτυάρια και σκούπες στον Μακρύ Γιαλό προσπαθούν να απομακρύνουν λάσπες και νερά.

Οι δήμαρχοι ζητούν να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο νομός.

Οι κατολισθήσεις είναι μεγάλες κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο του νομού, ενώ μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας κρατούν ανοιχτούς τους βασικούς άξονες

Οι δρόμοι έχουν υποστεί καθιζήσεις στις Βούτες, αλλά και στη Βιάννο – σε Δέρματο και Άρβη.

Μεγάλος παραμένει ο κίνδυνος να καταρρεύσει η ιστορική γέφυρα του Μύρτου στην Ιεράπετρα που βάλλεται από μεγάλους όγκου νερού. Ο δρόμος που βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα και χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Πολλές αγροτικές καλλιέργειες έχουν πάθει ανυπολόγιστη ζημιά και οι παραγωγοί μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή.

ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

Κατερίνα Πολύζου

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr