Ουτρέχτη: Τουλάχιστον ένας νεκρός μετά από πυροβολισμούς σε τραμ - Ειδήσεις Pancreta

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, όπου σημειώθηκε περιστατικό με πυροβολισμούςσε τραμ.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και πάρα πολλοί έχουν τραυματιστεί. Το θύμα είναι καλυμμένο με σεντόνι και κείτεται πάνω στις σιδηρογραμμές ανάμεσα σε δύο βαγόνια.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 10:45 τοπική ώρα στην περιοχή  24 Octoberplein της πόλης της Ουτρέχτης.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για περισσότερους από έναν δράστη, οι οποίοι φέρεται να έχουν διαφύγει. Αξίζει να σημειωθεί ότι για σήμερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι θα κατέβει σε απεργία, η οποία ανεστάλη μόλις έγινε γνωστό το συμβάν. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για πανικό που επικράτησε και σφάιρες που έπεφταν σαν βροχή. 

Στο σημείο έχει σπεύσει η αντιτρομοκρατική, η οποία έχει αποκλείσει την περιοχή. 

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε πως η επίθεση μπορεί να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα». Οι ολλανδικές αρχές προέβησαν σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και σε άλλες ζωτικής σημασίας υποδομές της χώρας και κάλεσαν τα σχολεία να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

Το περιστατικό συμβαίνει μόλις 3 μέρες μετά την ακροδεξιά επίθεση σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, που κόστισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr