Παρεμβαίνει εισαγγελέας για την τραγωδία στον Γεροπόταμο - Ειδήσεις Pancreta
Τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες τις τραγωδίας με τους τέσσερις νεκρούς στον Γεροποτάμο Μεσαράς ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας. Την πρώτη φάση της έρευνας ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ζήτησε αυτεπαγγέλτως καταρχάς να γίνει αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη στον τόπο και στις συνθήκες του δυστυχήματος ενώ ταυτόχρονα θα κινηθεί και η διαδικασία αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. 

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ του Δήμου Φαιστού και της Περιφέρειας Κρήτης για την περιοχή ευθύνης καθενός από τους φορείς, τη στιγμή που το επίμαχο σημείο παραμένει ακόμα και σήμερα αφύλαχτο με δεκάδες αυτοκίνητα να διασχίζουν τον δρόμο πάνω από τα νερά του ποταμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ.Συν., σε νομικές ενέργειες, ενδεχομένως με την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες και οι οικογένειες των θυμάτων.

Μάριος Διονέλλης

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr