Τους τρεις έχουν φτάσει οι νεκροί και 12 οι τραυματίες, η κατάσταση 7 εκ των οποίων θεωρείται πολύ κρίσιμη, από την επίθεση στο Στρασβούργο την Τρίτη το βράδυ σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό από τον Δήμαρχο της Γαλλικής πόλης, την οποία νωρίτερα Αστυνομία και Νομαρχία, είχαν χαρακτηρίσει «τρομοκρατική».

 

Ο δράστης της επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο συνεχίζει ακόμη να διαφύγει τη σύλληψη, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, αντικρούοντας τις πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα περί του ότι ο 29χρονος είχε «εντοπιστεί» και «παγιδευτεί» από τις αρχές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για 29χρονο με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος πριν τραπεί σε φυγή τραυματίστηκε από τα πυρά περιπόλου του στρατού.

Σε εστιατόριο κοντά στο σημείο του συμβάντος, βρισκόταν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με ομολόγους του που επικοινώνησαν μαζί του, είναι καλά στην υγεία του.

Σε απόσταση 100 μέτρων από το συμβάν ήταν και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα επετράπη σε όσους είχαν εγκλωβιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο να το εγκαταλείψουν.

Κατερίνα Πολύζου

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr