Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη - Ειδήσεις Pancreta

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Επεισόδια σημειώνονται και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στις φλόγες έχει τυλιχθεί κουβούκλιο στο εργοτάξιο του μετρό στο Συντριβάνι, μπροστά στο «Άσυλο του Παιδιού».

Νωρίτερα οι εκδηλώσεις μνήμης κορυφώθηκαν με συγκεντρώσεις και πορείες μαθητών, οργανώσεων και κομμάτων στο κέντρο της Αθήνας ενώ ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει προγραμματιστεί στο σημείο της δολοφονία του στην οδό Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι με μαθητικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις. Οι εν λόγω διαδηλώσεις σημαδεύτηκαν από μικρής έκτασης επεισόδια, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 27 προσαγωγές.

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γύρω από τα Πολυτεχνείο και την πλατεία Εξαρχείων επικεντρώνονται αυτή την ώρα με φλεγόμενα οδοφράγματα και ρίψη μολότοφ εναντίον των αστυνομιών δυνάμεων, οι οποίες  με χημικά και χειορβομβίδες κρότου λάμψης. Στο σημείο βρίσκεται και η «αύρα» της ελληνικής αστυνομίας. Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων καθώς και τους δρόμους γύρω από τα Εξάχεια, έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ ανοιχτοί είναι πλέον και όλοι οι σταθμοί του μετρό.

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου στις φλόγες έχει τυλιχθεί κουβούκλιο στο εργοτάξιο του μετρό στο Συντριβάνι.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr