Ηράκλειο: Παρέμβαση φοιτητών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου - Ειδήσεις Pancreta

Παρέμβαση στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων διακόπτοντας τη συνεδρίαση. Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για το άλυτο πρόβλημα των φοιτητικών εστιών που εντάθηκε μετά τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου Κνωσού. 

Αφού περιέγραψαν τις δύσκολες συνθήκες διαμονής στα ξενοδοχεία όπου διμένουν, ζήτησαν λύσεις στα προβλήματά τους, ενώ κάλεσαν τον πρύτανη να πάρει θέση.

Οι φοιτητές άφησαν αιχμές για τη στάση του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάνοντας λόγο για στάση απάθειας στα ζητήματα που τους απασχολούν. 

«Κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιώσουμε τη κατάσταση», δήλωσε ο αντιπρύτανης Παναγιώτης Τσακαλίδης ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι δρομολογήθηκε λύση στο ζήτημα της στέγασης τους, σε ξενοδοχείο 3αστέρων στην Αμμουδάρα.

pyropliktoi-foitites-sygklitos1 Από την παρέμβαση των πυρόπληκτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη συνεδρίαση της Συγκλήτου | candiadoc.gr
 

Για το επίμαχο ζήτημα βρέθηκε την Πέμπτη το πρωΐ στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης Δημήτρης Ζέρβας ο οποίος θεωρεί ότι είναι θέμα ωρών η απόφαση κατακύρωσης για το επίμαχο ξενοδοχείου ώστε οι φοιτητές να φιλοξενηθούν απ’ αύριο μέχρις ότου αναδειχθεί ο νέος ανάδοχος. 

Σε ότι αφορά στην κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών, επισημάνθηκε ότι γίνονται προσπάθειες για την επικαιροποίηση μελετών, με την αναμονή για τις νέες εγκαταστάσεις να μεταφράζεται σε τέσσερα χρόνια. 

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλίδης ενημέρωσε τους φοιτητές γύρω από τις υποτροφίες που θα τρέξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για τους πυρόπληκτους φοιτητές από το Ίδρυμα Κρατικών υποτροφιών και τους ανακοίνωσε ότι δρομολογήθηκε λύση για τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο τριών αστέρων στην Αμμουδάρα, με καλύτερους όρους και ανθρώπινες συνθήκες για 120 φοιτητές.

pyropliktoi-foitites-sygklitos2 Από την παρέμβαση των πυρόπληκτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη συνεδρίαση της Συγκλήτου | candiadoc.gr
 

Πηγή: pancreta