Χθες βράδυ η διοίκηση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού έστειλε επιστολή ανακοινώνοντας την ξαφνική αναστολή λειτουργίας του ελληνικού τμήματος του οργανισμού, παρά το γεγονός ότι  ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη κάνει δεκτούς τους όρους που του είχαν τεθεί.

Το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» αναφέρει ότι στις 2 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού ήρθε στην Ελλάδα και ενημερώθηκε από τη νέα προσωρινή διοίκηση ότι και οι τρεις όροι που είχε βάλει ο οργανισμός έχουν γίνει δεκτοί.

Δηλαδή, η εγγραφή των νέων μελών, η αποπομπή της προηγούμενης διοίκησης που είχε  βυσσοδομήσει εις βάρος του ιδρύματος και διώκεται ποινικά (δικαστικές εμπλοκές, εκχώρηση εν μια νυκτί του Ντινάν, αδιαφάνεια κλπ) και η σύνταξη του καταστατικού, το οποίο επρόκειτο άμεσα να πάρει και την έγκριση του πρωτοδικείου.

Αναμένονται ανακοινώσεις από την προσωρινή διοίκηση και θα ακολουθήσουν και οι απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες προκειμένου να ανακληθεί η ακατανόητη απόφαση.

Για την ξαφνική απόφαση τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος λέγοντας «Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας η διαδικασία αναστολής της σύνδεσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την Διεθνή Ομοσπονδία άρχισε χθες το βράδυ. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την σημερινή διοίκηση και τον πρόεδρό της. Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας έκανε ότι μπορούσε το προηγούμενο διάστημα - πήρε εξάμηνη αναστολή από την Διεθνή Ομοσπονδία με την τοποθέτηση της διοίκησης Αλεξανδρή, σταμάτησε το σερί των δοτών διοικήσεων με την διεξαγωγή εκλογών. Από εκεί και πέρα οι ευθύνες ανήκουν στην σημερινή διοίκηση. Το υπουργείο Υγείας και συνολικά η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ο,τι μπορεί για την συνέχιση του ανθρωπιστικού έργου του ΕΕΣ».

Πηγή


Πηγή: pancreta