Ζητούν τη μεταστέγαση των πυρόπληκτων υπηρεσιών του Βενιζελείου - Ειδήσεις Pancreta

Τη μεταστέγαση των πυρόπληκτων υπηρεσιών του Βενιζελείου Νοσοκομείου στα Λευκά κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, ζητά η Ένωση Εργαζομένων του νοσοκομείου. Σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Υγείας, τονίστηκε ότι τα εν λόγω κτίρια είναι τα καταλληλότερα για την προσωρινή μεταστέγαση και την επαναφορά στην ομαλότητα.

Η σύσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της Διοίκησης του Βενιζέλειου, όπου παρευρέθησαν επίσης η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι διευθυντές των υπηρεσιών, το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων και εργαζόμενοι από την Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τα κτίρια του Πανεπιστημίου, παραδίδοντας υπόμνημα της Γενικής τους Συνέλευσης προς τον υπουργό, τονίζοντας ότι τα Λευκά κτήρια του Πανεπιστημίου, αποτελούν τη μόνη ενδεδειγμένη, δίκαιη και προσωρινή λύση, έως ότου οι εν λόγω υπηρεσίες αναπτυχθούν στη νέα πτέρυγα, η οποία ανοικοδομείται.

diamartyria-venizeleio-panepistimio1 Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου για τη μεταστέγαση των πυρόπληκτων υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο | Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ
 

Η Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία βάσει τεχνογνωσίας τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα μεταφοράς των υπηρεσιών στο εν λόγω κτήριο, τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό από το Πανεπιστήμιο το αίτημα για παραχώρηση χώρου, θα πρέπει να μεταφερθούν σε προκατασκευασμένους οικίσκους (κοντεϊνερ), το οποίο θα είναι δυσλειτουργικό.

Η διοίκηση της ΥΠΕ, καθώς και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου, τάχθηκαν υπέρ αυτής της λύσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για προσωρινή λύση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γίνει η μεταστέγαση, καθώς επίσης και για την έκτακτη επιχορήγηση του Νοσοκομείου, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί.

Όπως αναφέρουν και στην σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο, «σε κάθε περίπτωση η ανάγκη επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου υπό κανονικές συνθήκες είναι το πρωτεύον και κυρίαρχο ζήτημα, με συνθήκες ασφαλούς και αξιοπρεπούς εργασίας για όλο το προσωπικό και προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σεβασμό στην Ιστορία του Βενιζελείου, το κύρος του Νοσοκομείου αλλά και τις φιλοδοξίες για το μέλλον να πράξουν τα μέγιστα και τα δέοντα».

Πηγή


Πηγή: pancreta