Στους 832 ο αριθμός των νεκρών στην Ινδονησία - Ειδήσεις Pancreta

Τραγικός ο απολογισμός του τσουνάμι και του ισχυρού σεισμού των 7,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία, καθώς από 405 που ήταν νωρίς το πρωί της Κυριακής αυξήθηκε δραματικά και ανήλθε στους 832.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων στην Ινδονησία, 821 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην πόλη Παλού, που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα. Άλλοι 11 σκοτώθηκαν στην πόλη Ντόνγκαλα.

Η πρόσβαση στην Ντόνγκαλα, όπως επίσης στις πόλεις Σίτζι και Μπουτόνγκ εξακολουθεί να είναι περιορισμένη και για την ώρα είναι λίγες οι πληροφορίες που φτάνουν απ' την περιοχή, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

AP Photo/Tatan Syuflana
 

Ο ίδιος εξέφρασε τον φόβο ότι «ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω καθώς πολλά πτώματα παραμένουν κάτω απ' τα συντρίμμια και πολλοί ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί».

Στο μεταξύ, οι διασώστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη κάτω απ' τα συντρίμμια και τις λάσπες προκειμένου να βρουν κι άλλους επιζώντες.

Ο επικεφαλής των ερευνών διάσωσης δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι άκουγαν φωνές ανθρώπων που καλούσαν σε βοήθεια από ένα οκταώροφο ξενοδοχείο που κατέρρευσε στο Παλού. Ο ίδιος εκτίμησε πως θα μπορούσαν να είναι εκεί παγιδευμένοι περίπου 50 άνθρωποι.

Η επικοινωνία στις χτυπημένες περιοχές είναι πολύ δύσκολη καθώς έχουν κοπεί το ηλεκτρικό και οι τηλεπικοινωνίες, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις έρευνες.

Ινδονησία - τσουνάμι Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανεύρεση επιζώντων | AP Photo/Chandra
 

Πολλοί άνθρωποι πέρασαν και τη χθεσινή νύχτα στους δρόμους φοβούμενοι ένα νέο ισχυρό μετασεισμό.

Ο σεισμός και το τσουνάμι της Παρασκευής είναι η τελευταία μεγάλη φυσική καταστροφή που χτυπάει την Ινδονησία, μια χώρα σχετικά συνηθισμένη στους σεισμούς καθώς βρίσκεται στο λεγόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς».

Το 2004, ο σεισμός των 9,1 Ρίχτερ που έπληξε τη Σουμάτρα προκάλεσε ένα τεράστιο τσουνάμι που άφησε πίσω του 230.000 νεκρούς σε αρκετές χώρες.

Πηγή


Πηγή: pancreta