Βολές των πυρόπληκτων φοιτητών ενάντια στον πρύτανη - Ειδήσεις Pancreta

Ανάλγητη και υποκριτική χαρακτήρισαν οι πυρόπληκτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης τη στάση του πρύτανη Ο. Ζώρα, λόγω της έλλειψης εγγυήσεων για τις υποσχέσεις που έλαβαν για την ενίσχυσή τους. Οι φοιτητές τονίζουν ότι ουδείς τους ενημέρωσε για τη φωτιά ενώ ζητούν έγγραφες εγγυήσεις από το Υπουργείο Παιδείας για την στήριξή τους.

Οι πυρόπληκτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου αναφέρουν ότι ενώ έχουν θέσει μια σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Ζώρα, από τον ίδιο δεν έλαβαν δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα ενώ το μόνο που έχει δρομολογηθεί μέχρι σήμερα, είναι η μεταφορά μέρους των φοιτητών σε ξενοδοχείο.

Οι φοιτητές των εστιών υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημά τους δεν εντοπίζεται μόνο στη στέγαση καθώς στην πυρκαγιά της 23ης Σεπτεμβρίου, έχασαν χρήματα, υπολογιστές, ρούχα και βιβλία, ευχαριστώντας παράλληλα την κοινωνία του Ηρακλείου για την άμεση και τεράστια βοήθεια την οποία τους προσέφεραν.

Οι πυρόπληκτοι φοιτητές των εστιών του Πανεπιστημίου ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τις δεσμεύσεις του Υπουργείου, άμεση αποζημίωση με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, εξασφάλιση στέγασης στους ίδιους αλλά και στους πρωτοετής που δικαιούνται δωρεάν στέγαση, ενώ τέλος ζητούν να αναζητηθούν οι ευθύνες για την έλλειψη πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.

Η ανακοίνωση των εστιακών πυρόπληκτων φοιτητών του Πανεπιστημίου:

pyropliktoi-foititew

Πηγή


Πηγή: pancreta