Νέο ζήτημα με το «πόθεν έσχες» του Γ. Σταθάκη - Ειδήσεις Pancreta

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης φέρεται να αντιμετωπίζει και άλλο ζήτημα στο πόθεν έσχες του, εκτός από την εκ των υστέρων -όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί- δήλωση περίπου ενός εκατομμυρίου σε καταθέσεις που διατηρούσε σε κοινό λογαριασμό με συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια (για τον έλεγχο «πόθεν έσχες») κοινοβουλευτική επιτροπή διαπίστωσε περαιτέρω αποκλίσεις στα στοιχεία καταθέσεων και ακινήτων τού υπουργού. Ο σχετικός έλεγχος φέρεται να ανατέθηκε ήδη σε ορκωτούς λογιστές, με την επιτροπή να έχει προαποφασίσει -εάν καταστεί αναγκαίο- να γίνει αυτόματο άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σταθάκη.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πάντως, πως «δεν υπάρχει θέμα Σταθάκη».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση αναφορικά με τις εξελίξεις του «πόθεν έσχες» του:

Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014.


Πηγή: efsyn.gr