Προφυλακιστέος ο Σώρρας μετά την απολογία του - Ειδήσεις Pancreta

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος σήμερα απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή στην Ευελπίδων. 

Περίπου 300 οπαδοί του έχουν συγκεντρωθεί κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Σώρρας, Ελλάς ή ταν ή επί τας». 

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας μέσα στο δικαστήριο, καθώς όλοι όσοι εισέρχονται επιδεικνύουν ταυτότητες, ενώ από έξω η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία.

Ο ίδιος αρνήθηκε το κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει αδικήματα που αποδίδονται με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, χαρακτηρίζοντάς το αίολο και δήλωσε ότι σε πέντε μέρες θα προσφύγει στο Συμβούλιο για να ζητήσει την αποφυλάκισή του. 

O Σώρρας είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ως κατηγορούμενοι εμφανίζονται επίσης ακόμη επτά συνεργάτες του, σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Η δικογραφία αναφέρει πως η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο Σώρρας.

Μαρία Δήμα

Πηγή


Πηγή: pancreta