Τρεις νέες ταυτοποιήσεις για τον Μπουτάρη, ο ένας αστυνομικός - Ειδήσεις Pancreta

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης ταυτοποιήθηκαν σήμερα ακόμη τρία άτομα, ηλικίας 43, 57 και 44 ετών, ελληνικής καταγωγής, για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Ο 44χρονος είναι εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία γραφείου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη συμπρωτεύουσα. Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του (ΕΔΕ).

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, η οποία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Θυμίζουμε ότι συνολικά για την επίθεση έχουν ταυτοποιηθεί οχτώ άτομα, από τους οποίους οι τέσσερις συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι τρεις συλληφθέντες καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 14 έως 21 μήνες και ο τέταρτος, που είναι ανήλικος, παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

«Να μη φτάσουν μόνο στα στρατιωτάκια»

Να συνεχίσουν το έργο τους και «να φτάσουν όχι μόνο στα "στρατιωτάκια"», που εκτελούν πράξεις καλεί τις αρχές ο Γιάννης Μπουτάρης και επισημαίνει ότι «όλοι έχουμε συλλογική και ατομική ευθύνη για να μην καταντήσουμε ζούγκλα».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι δυστυχώς την εποχή της κρίσης «η λαϊκή δυσαρέσκεια γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης(...) από οργανώσεις που εκτρέφουν αυταρχικές και βίαιες συμπεριφορές στο όνομα, υποτίθεται, της αγανάκτησης του κόσμου».

«Το σχέδιό τους αυτό το προάγουν με βάση ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό, επιχειρησιακό και επικοινωνιακό μοντέλο, αυτό του φασισμού. Και ο φασισμός ξέρουμε πού οδηγεί. Είναι υποχρέωσή μας το γεγονός αυτό να το αναδείξουμε. Να ονοματίσουμε τους οργανωτές και εμπνευστές των φασιστικών σχεδίων και να τους απομονώσουμε», προσθέτει.

► Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, ο οποίος στις 10:30 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

πηγή


Πηγή: pancreta