Κατέρρευσε πεζογέφυρα στο Μαϊάμι - Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες - Ειδήσεις Pancreta

Μια πεζογέφυρα κατέρρευσε σήμερα στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ της Φλόριντας, σε έναν αυτοκινητόδρομο με έξι λωρίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν στα συντρίμμια πολλά οχήματα που περνούσαν από κάτω. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10:30 το πρωί, τοπική ώρα, ενώ στο κοντινό πανεπιστήμιο βρίσκονταν χιλιάδες σπουδαστές και επισκέπτες. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον έξι τραυματίες, ενώ πηγή της αστυνομίας έκανε λόγο για πιθανότητα πολλών εγκλωβισμένων.

Πηγή από την πυροσβεστική εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβές νούμερο, καθώς η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald, άγνωστος αριθμός ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί κάτω από τη γέφυρα, η οποία είχε ανεγερθεί πάνω από έναν αυτοκινητόδρομο.H κατασκευή της πεζογέφυρας είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα παραδιδόταν προς χρήση στις αρχές του 2019.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα, η πεζογέφυρα ζύγιζε 950 τόνους και το κόστος κατασκευής της ξεπερνούσε τα 15 εκατ. δολάρια. Στην παρούσα φάση, άγνωστα παραμένουν και τα αίτια της κατάρρευσης.

πηγή


Πηγή: pancreta