Αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο θα διεξάγονται από τις 21 Φεβρουαρίου οι πλειστηριασμοί που αφορούν τις οφειλές στις τράπεζες και σε ιδιώτες. Παγώνει η εκταμίευση δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, καθώς δύο προαπαιτούμενα, εκ των οποίων και η πρόοδος στους πλειστηριασμούς, δεν έχουν ολοκληρωθεί. Κινητοποιήσεις από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα

Παύει πλέον από σήμερα η διεξαγωγή φυσικών πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία, καθώς πλέον θα διεξάγονται μόνο ηλεκτρονικά. Από σήμερα, Τετάρτη, ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε οφειλές προς ιδιώτες και σε τράπεζες.
 
Από την 1η Μαίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς την εφορία και τα Ταμεία.

Υπενθυμίζεται πως οι πλειστηριασμοί αφορούν ένα από τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την αποταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, η οποία δεν εγκρίθηκε από το Eurogroup.
 

Στόχος οι 3.000 πλειστηριασμοί

 
Με 70 πλειστηριασμούς θα κάνουν την εμφάνιση τους οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ενώ μέχρι την Τρίτη είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 1.784 πλειστηριασμοί. 
 
Στόχος να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τον Απρίλιο 3.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος συμβολαιογράφων Αθηνών-Πειραιά Γιώργος Ρούσκας καθημερινά συμβολαιογράφοι εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα από όλη την Ελλάδα.

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
 

Συλλαλητήριο ενάντια στη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών διοργανώνει στις 18:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
 
Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης και στη Θεσσαλονίκη στις 19:00 στην πλατεία Αγίου Θεράποντα και στην πλατεία δημαρχείου στον Εύοσμο.

Την ίδια ώρα η Λαϊκή Ενότητα έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα «ημέρα δράσης κατά των πλειστηριασμών» καλώντας σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

 
Η ΑΔΕΔΥ καλεί την Τετάρτη στις 18:00 στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.
 

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
 

Με αφορμή τους πλειστηριασμούς
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Νομαρχιακά Τμήματα, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους Δημόσιους Υπαλλήλους σε έμπρακτη στήριξη της αντίστασης και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, ώστε να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να παρθούν μέτρα πραγματικής προστασίας τους και να καταργηθεί το ιδιώνυμο (νόμος Κοντονή) σε βάρος των αγωνιζόμενων.
 
Καμιά λαϊκή κατοικία και περιουσία στα χέρια των τραπεζών και του κράτους
 
Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
 
Να καταργηθεί το νέο ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς
 
Όλοι την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 6:00μμ στην Κοραή και στην πορεία στο Υπ. Οικονομικών και τη Βουλή
 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: pancreta