Αεροπορική τραγωδία με 66 νεκρούς στο Ιράν - Ειδήσεις Pancreta

Νεκροί είναι και οι εξήντα έξι επιβαίνοντες του αερoσκάφους της εταιρείας Aseman, το οποίο συνετρίβη σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν. Η αεροπορική τραγωδία συνέβη περίπου 480 χλμ νότια της Τεχεράνης.

Ο Μοχάμαντ Ταμπαταμπά, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι «μετά από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους»Το αεροπλάνο ATR-72 χρησιμοποιείται για τοπικές πτήσεις μικρών αποστάσεων, ενώ σήμερα πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Τεχεράνη στην πόλη Γιασούζ, περίπου 780 χλμ από την πρωτεύουσα της χώρας.

Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), «συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ» (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης), δήλωσε στο πρακτορείο Fars ο Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, διευκρινίζοντας ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν «50 με 60 επιβάτες» και ότι «όλες οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και εκτάκτων καταστάσεων ήταν σε συναγερμό».

Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός. Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς «λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα», δήλωσε ο Μοτζαμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Isna, o πρόεδρος της επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο Κοινοβούλιο, Αλαντίν Μπορουτζερντί, δήλωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή.

πηγή


Πηγή: pancreta