Μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ - Ειδήσεις Pancreta

Τουλάχιστον 17 νεκρούς  άφησε πίσω του ένας ένοπλος που εισέβαλε σε λύκειο στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, πυροβολώντας κατά όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σχολικό συγκρότημα: 12 από τα θύματα σκοτώθηκαν μέσα στο κτίριο, δυο στο προαύλιο, ένας στο δρόμο και άλλοι δυο πέθαναν στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον 12 είναι οι τραυματίες.

Ο δράστης - o 19χρονος Νίκολας Κρουζ, πρώην μαθητής στο συγκεκριμένο σχολείο - συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση, λίγη ώρα αργότερα.

επίθεση σε σχολείο στη Φλόριντα ΑP Photo
 

O Ρομπέρ Ροάνσι, διευθυντής του σχολείου Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, δήλωσε ότι οι «νεκροί είναι πολλοί», ενώ πυροσβεστικές αρχές ανέφεραν στο CBS Miami ότι 20 έως 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η τραγική λίστα

Μέσα στις πρώτες επτά εβδομάδες του 2018, έχουν καταγραφεί πάνω από 10 περιστατικά πυροβολισμών σε αμερικανικά σχολεία, που είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς ή θανάτους. 

Μόλις πριν από ένα μήνα, ένας 15χρονος μαθητής άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Κεντάκι σκοτώντας δυο συμμαθητές του και τραυματίζοντας 18. Παρόλα αυτά το Κογκρέσο αρνείται να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

Αμέσως μετά το σημερινό μακελειό, ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι απηύθυνε δριμύ κατηγορώ από το βήμα της Γερουσίας: «Ανοίξτε τώρα τις τηλεοράσεις σας και θα δείτε παιδιά να τρέχουν για να γλυτώσουν. Είναι το 18ο περιστατικό πυροβολισμών σε σχολείο φέτος και ακόμα δεν έχει μπει ο Μάρτιος. Επιτρέψτε μου να επισημάνω στους συνδέλφους μου: αυτό δε συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα, αλλά στις ΗΠΑ! Είμαστε υπεύθυνοι για αυτή τη μαζική θηριωδία που στη χώρα μας και δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη χώρα. Ως γονιός τρέμω στην ιδέα ότι η Γερουσία δεν παίρνει στα σοβαρά την ασφάλεια των παιδιών μου και πιστεύω ότι πολλοί γονείς στη νότια Φλόριντα θα σκέφτονται το ίδιο απόψε».   

πηγή


Πηγή: pancreta