Κλιμάκωση των προκλήσεων: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια - Ειδήσεις Pancreta

Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού τα μεσάνυχτα στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Το τουρκικό πλοίο χτύπησε με την πλώρη το ελληνικό πλοίο ανοιχτής θάλασσας 090, με 27 άτομα πλήρωμα, που βρισκόταν, κατά τη διάρκεια περιπολίας, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, προκαλώντας του ζημιές. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Το σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή. 

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού - και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων - ενημέρωσε άμεσα το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών, για το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί και άλλο συμβάν με τουρκική ακταιωρό, όταν ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει πάρα πολλές φορές ότι με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

πηγή


Πηγή: pancreta