Μαρινάκης: ΕΣΡ, κυβέρνηση και τράπεζες φταίνε για το Mega - Ειδήσεις Pancreta

Να αποποιηθεί τυχόν ευθυνών που του αναλογούν μετά τις δραματικές εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επιχείρησε ο μέτοχος του καναλιού Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα (Τρίτη) με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Μεγάλο Κανάλι.

Μεταξύ άλλων, ο Β. Μαρινάκης αναζήτησε ευθύνες στο ΕΣΡ για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών (υποστήριξε ότι θα καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας) και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ασκεί πιέσεις στις τράπεζες οδηγώντας έτσι σε δυσάρεστες συνέπειες σχετικά με την επιβίωση του καναλιού. 

Ωστόσο, επιχείρησε να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας αλλά και να δηλώσει ότι ο ίδιος εξακολουθεί να στηρίζει το κανάλι, υποστηρίζοντας πως «είμαστε στο τέλος της παράτασης, αλλά το ματς δεν έχει τελειώσει ακόμα...». 

Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι του Mega αποφάσισαν να μην καταθέσουν αίτηση για άδεια στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το ΕΣΡ, με αποτέλεσμα το κανάλι να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το οριστικό του κλείσιμο. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι παραμένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Ο Β. Μαρινάκης είπε στους εργαζομένους ότι ο ίδιος ήδη έχει δαπανήσει περίπου 780 χιλ. ευρώ στο Mega και θα συνεχίσει να καλύπτει λειτουργικές δαπάνες του καναλιού μέχρι τον προσεχή Μάιο.  

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μαρινάκη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συνέλευση προκειμένου να εξετάσουν τις νέες εξελίξεις και να διαμορφώσουν τις επόμενες ενέργειές τους. 

πηγή


Πηγή: pancreta