Αυτοί κατέθεσαν αίτηση για τις τηλεοπτικές άδειες - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Τους φακέλους τους για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, οι σταθμοί ΣΚΑΙ, STAR, ALPHA, ANT1, Ε και η εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε., συμφερόντων Βρυώνη. 

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 15:00, οπότε και εξέπνευσε η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων από τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με όσα τόνισε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ροδόλφος Μορώνης, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή μετά το πέρας της συγκεκριμένης ώρας. Νωρίς το απόγευμα θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα.

Σημειώνεται ότι το Mega ήταν εκτός διεκδίκησης. Τους μετόχους του MEGA καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς όπως έγινε χθες γνωστό με επιστολή τους προς τις τράπεζες, δήλωναν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διάσκεψη της Ολομέλειας του ΕΣΡ και περίπου στις 17:30 θα ανακοινωθεί η λίστα με τους κατατεθέντες φακέλους.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή εκκίνησης έχει καθοριστεί στο ποσό των 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Στα γραφεία του ΕΣΡ, τα οποία από χθες φυλάσσονται από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων, οι επτά ομάδες υποδοχής ήταν έτοιμες να παραλάβουν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, τη Δευτέρα, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

πηγή


Πηγή: pancreta