Έρευνα Aντιτρομοκρατικής για τα περί δηλητηριασμένων προϊόντων - Ειδήσεις Pancreta

Στην Aντιτρομοκρατική Yπηρεσία ανατέθηκε η προανάκριση για τη διερεύνηση απειλών της οργάνωσης «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές», που ανακοίνωσαν πως μέλη της έβαλαν υδροχλωρικό οξύ σε προϊόντα μεγάλων εταιριών, τα οποία πρόκειται να τοποθετήσουν σε ράφια αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την  ΕΛ.ΑΣ., ενημερώθηκε ο ΕΦΕΤ και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο, το οποίο δημοσιεύτηκε χθες μαζί με φωτογραφίες στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org και αναφέρεται σε σχέδιο με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3».

Η οργάνωση επέλεξε να κάνει αυτό το σαμποτάζ «τις μέρες των Χριστουγέννων χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα.

»Όλο αυτό το πανηγύρι έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα όπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους. Αναγνωρίζουμε πως αυτό γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, απλώς τις συγκεκριμένες ημέρες το φαινόμενο αυτό είναι σε ύφεση». 

Μάλιστα, προειδοποίησαν ότι θα ξεκινήσουν να επανατοποθετούμε προϊόντα «στα ράφια από τις 20.12 ως και τις 24.12 σε διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Αθήνα και όλη την Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα που δηλητηριάστηκαν είναι Coca Cola και Coca Cola light ενάμιση λίτρο, παριζάκι Υφαντής 500 και 350 γραμμάρια και το πλήρες γάλα της Δέλτα. Για κάθε προϊόν δείχνουμε ακριβώς πως βάλαμε το υδροχλωρικό οξύ και το τελικό αποτέλεσμα όταν αυτό είναι έτοιμο να επανατοποτετηθεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ». 

Έκκληση από τον ΕΦΕΤ

Σήμερα ο ΕΦΕΤ κάλεσε τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια των παρακάτω προϊόντων ανεξαρτήτως παρτίδας για το χρονικό διάστημα 20 έως 25 Δεκεμβρίου, και οι αλυσίδες στις δύο πόλεις να τα απομακρύνουν προληπτικά άμεσα από το χώρο πώλησης.

• Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
• Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
• Συσκευασίες “Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ. Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

πηγή


Πηγή: pancreta