Ιερουσαλήμ: Εκατοντάδες οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι στις συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις - Ειδήσεις Pancreta

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων σήμερα, Σάββατο κατά της αμερικανικής απόφασης αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ αυξήθηκε σε τουλάχιστον 230, έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

«Διακόσιοι τριάντα ένας τραυματίες, οι 171 στη Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, οι 60 στη Λωρίδα της Γάζας» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από αληθινά πυρά, ενώ 24 τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες και 172 παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων.

Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στη Γάζα ως αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών, ενώ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, μετά την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.

Στο μεταξύ, η οργάνωση Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να «συνεχίσουν τη σύγκρουση (με τις ισραηλινές δυνάμεις) σε όλα τα σημεία όπου ο ισραηλινός στρατός έχει παρουσία», σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε.

Ήδη, μετά την πρώτη «Ημέρα Οργής», όπως ονομάζουν τις διαδηλώσεις τους οι Παλαιστίνιοι, ο απολογισμός ήταν 4 νεκροί και περισσότεροι από 225 τραυματίες, σε ξεχωριστά επεισόδια και σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

πηγή


Πηγή: pancreta