Σοβαρή ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας, όταν διαδηλωτές μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν έφοδο, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην ρύθμιση κήρυξης των απεργιών.

Η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και φτάνοντας στο κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο οι διαδηλωτές ανέβασαν τα ρολά και μπήκαν στο κτίριο φωνάζοντας συνθήματα. Μετά απο μικρής διάρκειας συμπλοκές από τις οποίες τραυματίστηκαν ελαφρά δυο διαδηλωτές και ένας αστυνομικός, τα ΜΑΤ οπισθοχώρησαν και η ένταση σταμάτησε. 

Έπειτα οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στη Βουλή και φθάνοντας η πορεία στη Βουλή, μέλη των συνδικάτων έβαψαν την είσοδο με κόκκινα γράμματα «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία», ρίχνοντας παράλληλα στην είσοδο τα γράμματα της ταμπέλας του υπουργείου Εργασίας που προηγούμενα είχαν ξηλώσει.

Στη συνέχεια, το μπλοκ του ΠΑΜΕ και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κινήθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου σημειώθηκε νέα συμπλοκή με τα ΜΑΤ, όταν επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ όπως δηλώνουν, με αυτόν τον τρόπο υπογραμμίζουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα παρότι η κυβέρνηση απέσυρε την τροπολογία περί απεργιών για να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.

πηγή


Πηγή: pancreta