Βομβιστική επίθεση σε τέμενος στην Αίγυπτο - Δεκάδες νεκροί - Ειδήσεις Pancreta
Αιματηρή επίθεση σε τέμενος στο Σινά: Τουλάχιστον 184 οι νεκροί
 

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, περίπου 40 χιλιόμετρα από πρωτεύουσα του Βορείου Σινά, αλ-Αρίς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MENA, οι νεκροί αγγίζουν τουλάχιστον τους 184 ενώ οι τραυματίες φθάνουν τους 100. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα αιγυπτιακά μέσα ότι η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής από ενόπλους οι οποίοι εισέβαλαν στο τέμενος.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, οι δράστες επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας όπλα και ενεργοποίησαν εκρηκτικά. Συγκεκριμένα, τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκε μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή (IED) και στη συνέχεια ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στο Reuters, ότι όσοι δεν σκοτώθηκαν από τον εκρηκτικό μηχανισμό που έσκασε μέσα στο τέμενος και κατάφεραν να βγουν έξω, σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι οι οποίοι έφτασαν στο σημείο μέσα σε τέσσερα τζιπ, άρχισαν να πυροβολούν. 

«Σκοτώθηκαν άνθρωποι καθώς έβγαιναν από το τζαμί» ανέφερε κάτοικος στο Reuters. 

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος. 

Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο Al-Masry Al-Youm στο σημείο έχουν σπεύσει πάνω από 30 ασθενοφόρα για να παραλάβουν νεκρούς και τραυματίες τους οποίος και μεταφέρουν σε κοντινά νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι, συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση ασφαλείας αμέσως μετά την επίθεση, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους, στο βόρειο Σινά, όπου μαχητές έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες, τα τελευταία τρία χρόνια. Οι τζιχαντιστές έχουν θέσει, κυρίως, στο στόχαστρο των επιθέσεών τους, τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να επεκταθούν πέραν της χερσονήσου, πλήττοντας χριστιανικές εκκλησίες και προσκυνητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστοί που έγιναν στόχος της επίθεσης είναι υποστηρικτές της δράσης των αρχών ασφαλείας της Αιγύπτου στη μάχη που δίνουν ενάντια στους τζιχαντιστές αντάρτες.

πηγή


Πηγή: pancreta