Τουλάχιστον 26 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε εκκλησία στο Σάδερλαντ Σπρινγκς του Τέξας - Ειδήσεις Pancreta

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 20 τραυματίστηκαν όταν ένας νεαρός ντυμένος στα μαύρα άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο όπλο στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρινγκς κοντά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα να εισβάλλει στην εκκλησία και στη συνέχεια να αρχίζει να πυροβολεί κατά των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία.. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, περί τα πενήντα άτομα ήταν συγκεντρωμένα στο εσωτερικό της εκκλησίας.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουν χαθεί 26 ζωές. Δεν γνωρίζουμε εάν ο απολογισμός θα χειροτερέψει», είπε σε δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.

Ο δράστης, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, συνέχιζε να σκοτώνει τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία ώσπου ένας κάτοικος του έριξε με καραμπίνα. Ο δράστης άφησε να πέσει το τουφέκι του και τράπηκε σε φυγή. Βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς να έχει γίνει ακόμη σαφές εάν αυτοκτόνησε ή εάν υπέκυψε στα τραύματά του από τα πυρά του κατοίκου που πυροβόλησε εναντίον του. Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν πολλά ακόμη όπλα.

Τα θύματά του ήταν από 5 ως 72 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι η 14χρονη κόρη του πάστορα της εκκλησίας, ο οποίος απουσίαζε την ώρα της επίθεσης, όπως ανέφερε η οικογένειά του.

Αν και οι τοπικές αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα του δράστη και λένε ότι τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο, αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι επρόκειτο για τον Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, έναν 26χρονο πρώην στρατιωτικό ο οποίος αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία αφού πέρασε από στρατοδικείο το 2014.

Η σελίδα του Κέλι στο Facebook έχει διαγραφεί, αλλά αποθηκευμένες εικόνες από το προφίλ του σε αυτόν τον εικονίζουν να ποζάρει με δυο μικρά παιδιά. Άλλη μια φωτογραφία τον εικονίζει να κρατάει ένα τουφέκι εφόδου με τη λεζάντα «είναι μια κακιά σκύλα», που έγραψε ο ίδιος, αναφερόμενος στο όπλο.

πηγή


Πηγή: pancreta