Στην Κρήτη το φεστιβάλ ταινιών «Tres Court» - Ειδήσεις Pancreta

Σε 5 πόλεις της Κρήτης, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Ταινιών «Tres Cout» στις 14 Ιουνίου.

Χάρη στη συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τους συνεργαζόμενους φορείς, οι φίλοι του κινηματογράφου στην Κρήτη θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και θα λάβουν μέρος σε μια διεθνή ψηφοφορία μιας δημόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία.

Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό, με το κοινό να παρακολουθεί και να  ψηφίζει, συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι περίπου 2 ώρες και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαο και Σητεία, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις  8:30μμ, ακριβώς.

Συγκεκριμένα:

  • ΧΑΝΙΑ : Πνευματικό Κέντρο
  • ΡΕΘΥΜΝΟ : Σπίτι του Πολιτισμού   
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Θερινός Κιν/φος Βηθλεέμ
  • ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : Δημοτικό Κινηματοθέατρο Ρεξ
  • ΣΗΤΕΙΑ : Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη

Très Court International Film Festival

Το Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία που προχώρησε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / chaniafilmfestival για την ανάπτυξη του Très Court καταρχήν στην Κρήτη και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα σε 108 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.).

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση περισσοτέρων από 2000 συμμετεχόντων. Οι ταινίες είναι πολύγλωσσες, οικονομικές σε προϋπολογισμό, αλλά πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή προερχόμενη από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή των διεθνών βραβείων μέσω ψηφοφορίας.

πηγή


Πηγή: pancreta