"Ερυθρά Νήσος" - Από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εκπ/κών Ν. Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος - Ειδήσεις Pancreta

"H Ερυθρά Νήσος"

Από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εκπ/κών Ν. Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος"

Μια παράσταση γεμάτη παγκόσμια επανάσταση...


Σάββατο 3 Ιουνίου μέχρι και Πέμπτη 8 Ιουνίου, ώρα 21.30, στο μικρό κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις.

"ΕΡΥΘΡΑ ΝΗΣΟΣ"

Η κωμική αλληγορία του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, τρομακτικά επίκαιρη και στις μέρες μας, είναι η φετινή παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος".

Η ιστορία του έργου αυτού, θαμμένου για πολλά χρόνια, αφού είχε απαγορευτεί στη Ρωσία του Στάλιν, τοποθετείται σε μια συνθήκη πρόβας τζενεράλε ενός θιάσου που θα παρουσιάσει το έργο ενός πρωτοεμφανιζόμενου Ρώσου συγγραφέα.

Θέατρο μέσα στο θέατρο λοιπόν, με πλούσια δράση, μεγάλη δόση φαντασίας και χιούμορ. Ο πολυπληθής θίασος της θεατρικής ομάδας, αποτελούμενος φέτος από 24 άτομα, με μαέστρο τη Γιάννα Κεφάλα, τη σκηνοθέτη του έργου, τα εντυπωσιακά κοστούμια της Γιασμίν Τιμοτίγιεβιτς και τα καταπληκτικά σκηνικά του Νίκου Καλαθάκη, κάνουν το θεατή να ξεχνά πως μπροστά του έχει ερασιτέχνες ηθοποιούς.

"Είκοσι τέσσερα άτομα που καλούνται να παίξουν και τους ηθοποιούς και τους ρόλους των ηθοποιών", όπως επισημαίνει και η σκηνοθέτης του έργου, και μάλιστα "ένα έργο με πολλούς ηθοποιούς αλλά λίγους ρόλους". Κι αυτό το εμπόδιο όμως κατόρθωσε η Γιάννα και το ξεπέρασε με την ευρηματικότητά της μοιράζοντας τους ρόλους επί δύο. Ένα ριψοκίνδυνο σκηνοθετικό εγχείρημα, το οποίο όμως θεωρώ ότι αποδείχτηκε απόλυτα επιτυχημένο και ευφάνταστο. Ένα ακόμη στοιχείο της φετινής παράστασης είναι πως δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πρώτους και δεύτερους ρόλους, αφού όλοι τους είναι "πρωταγωνιστές" και δεν ξέρεις ποιον ή ποια να πρωτοθαυμάσεις.

Mε παντιέρα την τρέλα, το κέφι, το μεράκι και την αγάπη γαι το θέατρο, όλα τα μέλη της ομάδας εξακολουθούν εδώ και 21 χρόνια να μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και τέρψης.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι και την Πέμπτη 8 Ιουνίου, κάθε βράδυ στις 09.30, στο μικρό κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις.

Κείμενο: Θανάσης Πασσίσης

Φωτογραφίες: Θανάσης Πασσίσης, Αθηνά Αυγουστινάκη


Πηγή: pancreta