Πέθανε η θρυλική σταρ του Χόλιγουντ Ζα Ζα Γκαμπόρ - Ειδήσεις Pancreta

Η θρυλική σταρ του Χόλιγουντ Ζα Ζα Γκαμπόρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών. Τον Φεβρουάριο θα έκλεινε τα 100 χρόνια.

Ουγγρικής καταγωγής, η Γκαμπόρ μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έγινε γνωστή τόσο ως ηθοποιός, όσο και για την πληθωρική προσωπικότητά της αλλά και για τους… εννέα γάμους της. 

Η Γκαμπόρ είχε κατά γενική ομολογία μια προσωπικότητα που επισκίαζε τα υποκριτικά της ταλέντα. Μαζί με τις αδελφές της Εύα και Μάγδα, έγινε στις δόξες της σήμα κατατεθέν των κοινωνικών κύκλων του Χόλιγουντ. 

Κατηγορήθηκε ότι έκανε πλούσιους γάμους, μάλιστα κάποτε την χαρακτήρισαν ως την «πιο ακριβή εταίρα από την εποχή της Μαντάμ ντε Πομπαντούρ». Η ίδια πάντως έλεγε ότι ο μόνος γάμος που έκανε για τα χρήματα ήταν με τον δεύτερο σύζυγό της, τον μεγιστάνα ξενοδοχείων Κόνραντ Χίλτον.

Η προσωπική της ζωή επισκίασε την καριέρα της, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε από τις πρώτες της ημέρες στο Χόλιγουντ. Οι καλύτεροι ρόλοι της ήταν στην ταινία «Moulin Rouge» (Μουλέν Ρουζ), για το οποίο είχε θετικές κριτικές (1952), και το «Lili» (1953).

Εμφανίστηκε σε πάνω από 30 ταινίες, ενώ τη δεκαετία του '70 άρχισε να απορρίπτει μικρότερους ρόλους, καταλήγοντας να παίζει σε ταινίες χαμηλού κόστους με τίτλους όπως «Queen of Outer Space» (Βασίλισσα του διαστήματος) και «Picture Mommy Dead» (Φαντάσου τη μανούλα νεκρή).


Πηγή: tvxs.gr