Ξεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στα Χανιά - Ειδήσεις Pancreta

Με την απονομή αναμνηστικού στον Παντελή Βούλγαρη και την προβολή της ταινίας "Νύφες", ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στα Χανιά.

Στην έναρξη του φεστιβάλ παραβρέθηκαν πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες των Χανίων, καθώς και πλήθος σκηνοθετών και συγγραφέων.

Κατά την απονομή αναμνηστικών από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, ο Έλληνας σκηνοθέτης δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που είμαι στα αγαπημένα Χανιά για πολλούς και διάφορους λόγους και οικογενειακούς και ουσιαστικούς γιατί αποσπάσματα σε τρεις από τις ταινίες μου, έχω κάνει εδώ και είμαι ευτυχής γιατί βλέπω τη ζωντάνια που έχει το φεστιβάλ. Οι Νύφες είναι η ταινία που θα δούμε σήμερα, ενώ την Πέμπτη θα είμαι πάλι εδώ για ένα masterclass, για όποιον ενδιαφέρεται. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους και στους φίλους Χανιώτες, και στους νέους κινηματογραφιστές. Στις δύσκολες εποχές, αισιοδοξία, αγωνιστικότητα κυρίως, και νέες ιδέες».

Αναμνηστικό από την πρόξενο της Σουηδίας στα Χανιά Συρμαλένια Παρασκάκη, απονεμήθηκε και στον Σουηδό σκηνοθέτη Magnus Gertten,του οποίου η ταινία "Κάθε πρόσωπο έχει όνομα" προβλήθηκε αμέσως μετά τις "Νύφες".

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ευχαρίστησε τον Παντελή Βούλγαρη για την παρουσία του αλλά και την γενικότερη προσφορά του.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον χώρο σε μια γιορτή για τον κινηματογράφο και την πόλη των Χανίων ενώ να σημειωθεί πως η είσοδος είναι ελεύθερη καθώς το "αντίτιμο" είναι η προαιρετική προσφορά σε φάρμακα ή τρόφιμα που θα δοθούν σε κοινωνικές δομές της πόλης.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του φεστιβάλ στο www.chaniafilmfestival.com

πηγή


Πηγή: pancreta