Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου.Ένα μικρό ιστορικό... - Ειδήσεις Pancreta

Το 1983 ιδρύεται η Θεατρική ομάδα των Κ.Α.ΤΕ.Ε. και ανεβάζει το έργο του Μ. Ποντίκα "Το τρομπόνι" σε σκηνοθεσία Γ. Αντωνάκη. Την άνοιξη του '84 η ίδια ομάδα ανεβάζει τους "Γραμματιζούμενους" του Β. Ρώτα σε σκηνοθεσία Δ. Γιαννόπουλου.

Οκτώ χρόνια μεσολαβούν μέχρι την αναζωπύρωση της θεατρικής δράσης στο Τ.Ε.Ι. Με πρωτοβουλία των ίδιων των φοιτητών ανεβαίνουν δύο μονόπρακτα, "Η αγγελία" του Γ. Σκούρτη και μια διασκευή της "Παρεξήγησης" του Α. Καμύ. Στην παράσταση αυτή ουσιαστική ήταν η βοήθεια της Ελένης Κοντουδάκη (Υπεύθυνη του εργαστηρίου Δραματικής Έκφρασης του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι.

Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας, συστάθηκε νέα ομάδα με συντονιστή τον Πέτρο Μαυροματίδη, η οποία ασχολήθηκε με ομαδικά θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και παντομίμα. Πρώτη δουλειά της ομάδα ήταν το αυτοσχέδιο θεατρικό κολάζ: "Ανθρωπομηχανή ή πως να αναγνωρίζετε ένα ξένο" σε σκηνοθεσία του Πέτρου Μαυροματίδη.

Την περίοδο '95-'96 η ομάδα συνεχίζει την πορεία της με το ίδιο σχήμα και ανεβάζει το "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Με την παράσταση αυτή η θεατρική ομάδα έλαβε μέρος στους "Θεατρικούς αγώνες '96" όπου βραβεύθηκε με: Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου (Μαίρη Κασίμη), βραβείο σκηνογραφίας, έπαινο παράστασης

Η Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου συμμετείχε στους Πολιτιστικούς Αγώνες '97 με το έργο "Σκηνικές Αυθαιρεσίες" όπου και κατέκτησε το πρώτο βραβείο.

πηγή


Πηγή: pancreta