Χριστούγεννα, μικρού μήκους: The Junky’s Christmas - Ειδήσεις Pancreta

Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, βλέπουμε μαζί μια μικρού μήκους με επίκαιρη -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- θεματικη! Σήμερα, ο Γουίλιαμ Μπάροουζ διαβάζει μια δική του χριστουγεννιάτικη ιστορία, σε ένα stop motion short σε παραγωγή του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Το «The Junky’s Christmas», δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην συλλογή διηγημάτων του «Interzone» το 1989, ενώ το 1993 το αφηγήθηκε ανάμεσα σε άλλες ιστορίες του για το άλμπουμ «Spare Ass Annie and Other Tales», που ηχογράφησε μαζί με τους The Disposable Heroes of Hiphoprisy.

The Junky's Christmas 607

Αυτή η ηχογράφηση αποτέλεσε την βάση για την μικρού μήκους των Νικ Ντόνκιν και Μέλοντι ΜακΝτάνιελ που γυρίστηκε σε παραγωγή της Zoetrope Pictures του Φράνσις Φορντ Κόπολα και η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 1993 στο VH1.

The Junky's Christmas 607

Κι αν η ιδέα να περάσετε την 25η Δεκεμβρίου, παρέα με τον Ντάνι, ένα πρεζάκι που ψάχνει απεγνωσμένα να σκοράρει ανήμερα τα Χριστούγεννα, δεν μοιάζει ιδεώδης, αυτή η υπέροχη, τρυφερή, αστεία και όσο πρέπει σκοτεινη ιστορία του Μπάροουζ είναι πιστέψτε μας η ιδανική συντροφιά.

Δείτε το «The Junky’s Christmas» στο βίντεο κι αφήστε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα να κυλήσει στις φλέβες σας.


Πηγή: flix.gr