Οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου μιλούν... διαφορετικά - Ειδήσεις Pancreta

Στο σανίδι ανεβαίνουν και πάλι οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο του Ρουμάνου συγγραφέα Ματέι Βισνιέκ «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου». Υπό την αιγίδα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων και υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Γιώργου Αντωνάκη, η θεατρική ομάδα των δημοσιογράφων του Ηρακλείου παίρνει θέση, με διαφορετικό τρόπο, για μια σειρά από επίκαιρα ζητήματα.  

Το έργο του Βισνιέκ μιλά για την προσφυγιά, για τα (κλειστά) σύνορα της παγκόσμιας αξιοπρέπειας, για τους χιλιάδες νεκρούς του πολέμου που αναζητούν ακόμα για ποια πατρίδα σκοτώθηκαν και για τις κάθε λογής πλύσεις εγκεφάλου. Αποτελείται από 10 μονόπρακτα που παρουσιάζονται ζωντανά στη σκηνή ή σε βίντεο σε μια σύνθεση από εικόνες ποιητικές, σκληρές, τραγικές και ταυτόχρονα αστείες.

Θεα H Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου | IMAGE SERVICES

Οι παραστάσεις ξεκινούν από σήμερα Κυριακή και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με ώρα έναρξης 9μ.μ. ενώ πρόκειται για την 5η παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας Δημοσιογράφων Ηρακλείου.

Αντί για εισιτήριο η ομάδα δέχεται τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης, στο Δημοτικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου αλλά και στην αποστολή που ετοιμάζεται από τους Δήμους της Κρήτης με προορισμό τους πρόσφυγες της Ειδομένης.

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης
Μετάφραση:  Έρση Βασιλικιώτη
Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης
Τραγούδι: Μουσική Ομάδα «ΧΡΟΕΣ»
Παραγωγή video: Δευκαλίων Μανιδάκης
Αφίσα-Πρόγραμμα: Χρυσόστομος Σπετσίδης
Μαριονέτες: Εργαστήρι Ιδεών-Πόπη Φασουλάκη
Χορογραφία: Στεφανία Σπυροπούλου
Ήχος-Φωτισμός: Δημήτρης Καρπούζης, Νίκος και Χρήστος Αλούμπης

Εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά:

Ελένη Βακεθιανάκη
Ιορδάνης Δημητριάδης
Μάριος Διονέλλης
Αντιγόνη Καμπάνη
Δημήτρης Κολοτούρος
Χάρης Λεοντάκης
Κατερίνα Μηναδάκη
Γιώργος I. Παπαδάκης
Χρύσα Στυλιανάκη
Ειρήνη Τσάκα
Ελίνα Φαρσάρη
Μιχάλης Φουργιαλάκης
και ο 9χρονος Παναγιώτης Δημητριάδης


Πηγή: efsyn.gr